Εξόφληση οφειλών στο ΚΤΕΛ Ν. Θεσσαλονίκης για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών

Εξόφληση οφειλών στο ΚΤΕΛ Ν. Θεσσαλονίκης για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών

Αρ. Πρωτ. 2584/20.12.2006

Προς:
- κ. Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών
- κ. Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών

Έντονα είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως απόρροια των οφειλών για τη μεταφορά των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συμβάσεις των ΚΤΕΛ πληρώνονται ένα χρόνο μετά την περίοδο προγραμματισμού, συνήθως δεν καταβάλλεται ολόκληρο το χρηματικό ποσό, ενώ τα λειτουργικά έξοδα τρέχουν οδηγώντας τους ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ ακόμα και στην λήψη δανείων για την κάλυψή των αναγκών τους.

Ιδιαίτερα επιβαρημένη είναι η κατάσταση στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, καθώς του οφείλονται περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ για το έτος 2006. Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν οι οφειλές και δεν διευθετηθεί το οικονομικό αυτό ζήτημα οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ σκέφτονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ή ακόμα και στη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών.

Μετά από τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Τι μέτρα πρόκειται να λάβουν τα αρμόδια υπουργεία ώστε να εξοφληθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις του Δημοσίου προς το ΚΤΕΛ Ν. Θεσσαλονίκης και να συνεχιστεί η ομαλή μεταφορά των μαθητών;

Απαντήσεις Υπουργείων